Telefon: 0361/411.016 ; 0771/315.351 | Va stam la dispozitie pentru suport telefonic in fiecare zi de luni pana vineri intre orele 9:00-17:00.

Cate fire de par se pierd zilnic si de ce. Cand sa te ingrijorezi?

Dintre femeile cu varste de peste 20 de ani, 65% au probleme cu caderea parului. Daca te numeri printre ele, sunt cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le cunosti.

Pe capul unui om obisnuit cresc, cu circa 0,4 milimetri pe zi, intre 100.000 si 150.000 de fire de par. Cat par pierzi, la ce varsta si in ce fel sunt fapte determinate genetic.

Afectiunea care marcheaza viata a milioane de barbati (cea mai frecventa operatie estetica la care recurg barbatii astazi este implantul de par), calvitia inseamna o alterare a ciclului de viata a foliculului, ceea ce determina subtierea progresiva a firului de par. In mod eronat, multi cred ca principala cauza a calvitiei ar fi cantitatea totala de testosteron produsa de organism. Adevarul este ca doar DHT-ul (deidrotestosteronul) prezent in fiecare folicul de par declanseaza procesul alopeciei androgenetice, pe care alti factori de natura imunologica, il agraveaza.

Caderea zilnica a 100 de fire de par nu este un motiv de panica: acestea traiesc intre 3 si 6 ani. Daca observi ca depasesti aceasta limita e cazul sa incepi efectuarea unui control.

Exista mai multe modalitati de pierdere a podoabei capilare, fiecare avand alta cauza.

CATEVA CAUZE ALE CADERII PARULUI

  • caderea difuza a parului, cantitatea este mereu egala. In general, de vina sunt bolile, stresul, o alimentatie defectuoasa. Putina ordine in viata si parul te va “anunta”…
  • caderea parului pe anumite portiuni. Cauza poate fi o infectie a scalpului si a radacinii firului de par. Exista unguente speciale pentru astfel de probleme.
  • caderea parului din cauze hormonale – adesea incepe din zona crestetului. Apare frecvent in perioada pubertatii, in timpul sarcinii, la menopauza, daca se iau contraceptive nepotrivite. In general, solutia este utilizarea unor lotiuni pe baza de estrogen.
2017-08-07T08:44:38+00:00 10. 04. 2017|
Cosul tau este gol
Produse similare